Eurobasket

Κιριλένκο: «Διαμαντίδη και Σπανούλη τους θες στην ομάδα σου μέχρι τα… 40 τους»

Οι μεγάλες προσωπικότητες σε μία ομάδα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, όπως δήλωσε ο Αντρέι Κιριλένκο μετά τη νίκη της Ρωσίας επί της Κροατίας.

Παρόμοιες ομάδες είναι η Ρωσία και η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Αντρέι Κιριλένκο.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας εμφανίστηκε αισιόδοξος για τον προσεχή προημιτελικό, ενώ τόνισε πως οι μεγάλες προσωπικότητες χρειάζονται πάντα, γι’ αυτό και προσπάθησε να πείσει τον Χριάπα να κατέβει στο φετινό Ευρωμπάσκετ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αντρέι Κιριλένκο για:

-την πορεία Ελλάδας και Ρωσίας: «Και οι δύο ομάδες έκαναν πολύ καλή δουλειά στον προημιτελικό. Είναι παρόμοιες ομάδες, με έμπειρους παίκτες που έπαιξαν καλό μπάσκετ υπό πίεση. Περιμένω ένα πολύ καλό παιχνίδι με πολλές αλλαγές στον ρυθμό. Η Ελλάδα μπορεί να παίξει αργά, γρήγορα, καλές άμυνες. Πρίντεζης και Μπουρούσης έκαναν στο τελευταίο παιχνίδι εκπληκτική δουλειά οπότε θα είναι δύσκολο. Ελπίζω να νικήσουμε».

-τον προημιτελικό Ελλάδα-Ρωσία το 2005: «Α, το θυμάμαι. Σε εκείνο το ματς είχα σπάσει τη μύτη μου και πήγα στο νοσοκομείο και μου έβαλαν μάσκα. Τι να πω για την Ελλάδα που το πήρε τότε; Συγχαρητήρια. Ελπίζω να γίνει το ίδιο και τώρα και ο νικητής του προημιτελικού να φτάσει ως το τέλος».

-τη φετινή ρωσική ομάδα: «Πιστεύω πως υπάρχει χημεία στο παρκέ και απόψε το είδα. Ελέγξαμε το παιχνίδι από την αρχή. Πάντα υπάρχουν πάνω-κάτω, αλλά ο Σβεντ έκανε εκπληκτική δουλειά και έβαλε τους συμπαίκτες του στο παιχνίδι. Έχει ωριμάσει σε αυτή τη διοργάνωση και βοήθησαν όλοι για να κερδίσουμε».

-τη σημασία που έχουν για μια ομάδα προσωπικότητες: «Πιστεύω πως πάντα θες να έχεις τέτοιους παίκτες στην ομάδα σου, όπως ο Διαμαντίδης ή ο Σπανούλης και όταν είναι 35 ή 40. Κι εγώ είπα στον Χριάπα αν θέλει να είναι στο ρόστερ γιατί παίκτες σαν κι αυτόν ακόμη κι αν δεν παίζουν είναι κάτι σαν κόλλα και ενώνουν όλη την ομάδα».

-το δικό του ρόλο: «Είμαι εκεί κοντά, στον πάγκο, παίρνω μέρος... Ήμουν έτοιμος σχεδόν να καρφώσω».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x